Στους δρόμους για την σωτηρία του Βενιζελείου

Πορεία για την σωτηρία του Βενιζελείου αποφασίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη στο ΕΚΗ, να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Σε κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγείας του νησιού είναι εκρηκτική. Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και ιατρεία. 

Είχαμε τονίσει ότι η κατάρρευση ενός νοσοκομείου θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ που δεν μπορεί να σηκώσει από τη μια το βάρος της υγείας όλης της Κρήτης και από την άλλη να επιτελέσει τον τριτοβάθμιο ρόλο που θα έπρεπε να έχει. 

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα γιατί είχε έγκαιρα προειδοποιηθεί. Η αδυναμία λειτουργίας πλέον πολλών κλινικών εξαιτίας παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία του νησιού με χιλιάδες κρητικούς που το εμπιστεύονταν και η ντε φάκτο μετατροπή του σε κέντρο υγείας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η προμελετημένη και προδιαγεγραμμένη πορεία της συνεχούς υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέσω της υποστελέχωσης και των συνεχών περικοπών των κρατικών κονδυλίων είναι διαχρονική, από όλες τις κυβερνήσεις. Θεωρούν την προστασία της δημόσιας υγείας δημοσιονομικό κόστος και έξοδο που πρέπει να περικοπεί. Δεν προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις για να στρώσουν το έδαφος για την υλοποίηση του δεδηλωμένου στόχου των συγχωνεύσεων των νοσοκομειακών μονάδων, καθώς θεωρούν “πολυτέλεια” την ύπαρξη δύο νοσοκομείων σε ένα νομό. 

Κόντρα σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας για να μην μετατρέπει το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ σε κέντρο υγείας, να παλέψουμε ώστε το ΠΑΓΝΗ να παίξει τον τριτοβάθμιο ρόλο του για το σκοπό που δημιουργήθηκε, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας σε όλο το νομό.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από τις 11πμ έως τις 3μμ. 

Συμμετέχουμε στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ.

Απαιτούμε: 

  • Κανένα κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων – Καμία αλλαγή χαρακτήρα 
  • Να σταματήσουν τα «εντέλλεσθαι» και οι μετακινήσεις του προσωπικού 
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους υγειονομικών.
  • Μειωμένος σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής σε παν-Ηρακλειώτικο συλλαλητήριο 

την Παρασκευή 20/10 στις 7μμ, πλ. Ελευθερίας

για τη σωτηρία του Βενιζελείου Νοσοκομείου 

Ήρθε η ώρα ο λαός του Ηρακλείου να πάρει την υπόθεση της σωτηρίας του Βενιζελείου και του δημόσιου χαρακτήρα του στα χέρια του! 

Σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών και των υγειονομικών του Βενιζελείου και δίνουμε ραντεβού την Τετάρτη 18/10 στις 11.30πμ στην πλ. Ελευθερίας.

Επιπλέον η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα αλλά και τις επαφές με μαχόμενους υγειονομικούς, μαζικούς φορείς που αγωνιούν για την κατάσταση του νοσοκομείου θεωρεί επιβεβλημένο να παρθεί πρωτοβουλία για την οργάνωση συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο.

Επομένως καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του Ηρακλείου, συλλόγους γονέων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, τους μαχόμενους υγειονομικούς στην οργάνωση ενός μαχητικού παλλαϊκού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 20/10 7μμ στην πλ. Ελευθερίας

Το Βενιζέλειο, αυτό το ιστορικό Νοσοκομείο που για πολλές 10ετιες κάλυπτε σχεδόν όλη την Κρήτη  σήμερα  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που βήμα – βήμα εφάρμοσαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας έως και σήμερα με το νέο ΕΣΥ της κυβέρνησης που προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. 

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας! Απαιτούμε:

-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

-Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας. Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.

-Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας 

-Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια  νοσοκομεία 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί